Tervetuloa kotisivulleni ! Olen Esa Pursiainen, psykologi, vaativan erityistason psykoterapeutti, psykoterapian kouluttaja ja työnohjaaja.

 

Valmistuin Helsingin yliopistosta psykologian maisteriksi vuonna 1988 (Valvira 00901357376 5.10.94 Dnro 4938/462/94), erikoistuin 1991 perheneuvolapsykologiksi, vaativan erityistason psykoterapeutiksi 2005 (Valvira 00901357376 30.5.2005 Drno 1431/46/600/05) ja koulutuspsykoanalyytikoksi 2014 Suomen ryhmäpsykoterapia ry.stä sekä suoritin työnohjaajakoulutuksen Diakissa 2015 - 2017.

 

Koulutukseni on psykoanalyyttinen ja näkökulmani psykodynaaminen.

 

Psykoterapeuttikoulutuksen lisäksi koulutuksiini kuuluvat mm. 2-vuotinen deriefing-koulutus (SMS) Järvenpäässä, 2-vuotinen johtajuuskoulutus (Sosv) Helsingissä sekä Stakesin 2-vuotinen seri-hoitokoulutus.

 

Olen toiminut Suomen Ryhmäpsykoterapia ry:n hallituksessa 2005 – 2009 ja EFPP:n Suomen verkoston hallituksessa ja delegaattina 2006 – 2010 sekä Suomen psykologiliitossa ja HYn alumnitoiminnassa aktiivisesti.

 

Olen Suomen ryhmäpsykoterapia ry:n, Ryhmäanalyysiyhdistyksen, Suomen lasten- ja nuorisopsykoterapiayhdistyksen sekä Suomen työnohjaajat ry:n jäsen.

Olen aikuisten ja nuorten kuntoutuspsykoterapian palveluntarjoajana KELAn ja Palsen yksilö- ja ryhmäpsykoterapiahauissa. Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on erikoislääkärin antaman hoidon jälkeen edistää kuntoutujan toiminta-, työ- ja opiskelukykyä sekä tukea opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä, sinne palaamista tai siirtymistä työelämästä pois..

Lisäksi koulutan muun muassa yliopistojen psykoterapeuttiohjelmissa ja toimin Helsingin hallinto-oikeudessa lastensuojeluasioiden asiantuntijajäsenenä.

Olet tullut näin pitkälle...

Se merkitsee sitä, että olet jo ehtinyt pitkään miettiä asioita omassa mielessäsi, mutta koet halua tai tarvetta edetä vielä pitemmälle ja syvemmälle ja uskot kokeneesta työntekijästä olevan apua Sinulle matkantekijänä ja jakajana.

Sinua varmasti kiinnostaa tämän psykoterapeutin ja työnohjaajan työtilanne

2022 keväällä vapautuu täydentyvässä psykoterapiaryhmässä kaksi paikkaa. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 16.30 - 18. Lähetän kiinnostuneille mielelläni esitteen. Otan Sinut heti haastatteluun.

Yksilöpsykoterapaipaikat ovat syksyltä 2022 täynnä aikuisten osalta. Nuorelle vapautuu paikka pitemmän yksilöpsykoterapian paikka alkusyksystä ja lapselle vastaava yksilöpsykoterapiapaikka lokakuussa. Kummastakin kannattaa olla yhteydessä jo keväällä.

Työnohjaukseen voin ottaa uuden säännöllisen ryhmän, muutaman kerran ryhmiä kriisityönohjaukseen sekä pääasiassa puolen päivän ajoille yksilöohjattavia. 

Olen työskennellyt opiskeluaikanani 1980-luvulla pääkaupunkiseudulla sosiaalityöntekijänä lastensuojelun pitkissä sijaisuuksissa (avo-, perhe- ja laitospuoli) ja Helsingin lääninvankilassa sekä tuoreena psykologina 1987 – 89 Naulakallion erityislastenkodissa ja sen jälkeen koulupsykologina 1989 – 90 Itä-Vantaalla.

Perheneuvolatyön vuoden erikoistumiskoulutuksen päätyttyä työskentelin Järvenpään perheneuvolan psykologina 1991 – 1998 ja kaupungin debriefing-työn toisena koordinoijana 3 vuotta. Viimeiset 2 vuotta Järvenpäässä erityistyöntekijöiden yksikön johtajana (perheneuvola, puheterapeutit, koulupsykologit ja –kuraattorit) .

Vuonna 1998 siirryin käynnistämään Helsingin perheneuvolan Vuosaaren yksikköä, minkä jälkeen toimin koko itäisen alueen perheneuvolan johtajana 1999 – 2001.

Valmistuin vaativan erityistason psykoterapeutiksi 2005 Suomen Ryhmäpsykoterapia ry:stä, ryhdyin kokopäiväiseksi ammatinharjoittajaksi 2008 ja valmistuin kouluttajapsykoterapeutiksi 2014. Työnohjaajakoulutuksen sain päätökseen 2017 DIAKissa.

Olen Suomen työnohjaajien jäsen (STOry). Työnohjaan kasvatuksen, koulutuksen, seurakuntien, sosiaali- ja terveystoimen sekä psykiatrisen erikoissairaanhoidon ja kolmannen sektorin johtoa, työryhmiä ja työntekijöitä. Myös yksityiset psykoterapeutit ja työntekijät käyttävät työnohjaustani (ks. yhteistyötahot).

Pidän tärkeänä sitä, että käyn myös itse potilastyön ja työnohjauksen työnohjauksissa sekä osallistun vertaistyönohjaukseen ja että säännöllisesti koulutuksiin kotimaassa, Tavistockissa, Anna Freud centerissä ja EFPP:ssä.

Tavistock Lontoo 2016 Brief psychoanalytic psychotherapy/4 päivää

Tavistock Lontoo 2017 Group relations conference: identity, culture and class In group and organisational life/4 päivää

Anna Freud center Lontoo 2018 Understanding the Complexities of Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) for Children and Young People/1 päivä

EFPP Belgrade conference 2018 The challenge of social traumata/ 4 päivää

Alessandra Lemma 2018 Helsinki Digi, body and social media/2 päivää

X:e Nordiska konferensen i grupppsykoterapi Tukholma 2019/2 päivää

Anna Freud center Lontoo Colloquium 2019 Psychoanalytic Perspectives on Assessment/2 päivää

Koronatilanteen vuoksi koulutuspäiviä on toteutettu webinaareina mm. Transformation Seminar: Eamon McCrory – Childhood Trauma and the Brain: What have we learnt from neuroscience? 2021 10th March AFC/1 päivä, Ryhmäanalyysiyhdistyksen talviseminaari 2021/1 päivä, Becoming Shameless - Live Webinar 3 rd July 2021 sekä erilaisia etäyhteyteen liittyviä koulutuksia.

 

 

Kotisivujen sisällöstä

Olen laittanut näille sovuille perustietoa ja linkkejä psykoterapiasta ja työnohjauksesta sekä joitakin alustuksiani muun muassa työuupumuksesta, työpaikkakiusaamisesta, työriippuvuudesta.